Νικόλας Σταυρίδης
Create Your Own Future
51399
post-template-default,single,single-post,postid-51399,single-format-standard,eltd-core-1.1.3,borderland-theme-ver-2.2,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,paspartu_enabled,paspartu_on_bottom_fixed,side_menu_slide_with_content,width_470, vertical_menu_with_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Πώς να εξελίξετέ τις ηγετικές σας ικανότητες

Οι ιδιοκτήτες και οι διαχειριστές επιχειρήσεων μπορούν να κάνουν πολλά για να αντιμετωπίζουν τους εργαζομένους με σεβασμό και να αυξάνουν την παραγωγικότητα. Ένα ζήτημα είναι να γνωρίζετε τι στυλ διαχείρισης προτιμούν οι εργαζόμενοί σας. Μερικοί υπάλληλοι μπορεί να προτιμούν στενότερη εποπτεία, ενώ άλλοι επιθυμούν περισσότερη ευελιξία και δημιουργικότητα κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους. Οι διευθυντές πρέπει επίσης να διατηρούν το ηθικό υψηλό, ιδίως κατά τη διάρκεια της οικονομικής ύφεσης, όταν οι απολύσεις ή οι εκτοξεύσεις μπορούν να ασκήσουν μεγαλύτερες απαιτήσεις στους υπόλοιπους εργαζόμενους. Οι εταιρείες πρέπει να βρουν τους σωστούς συνδυασμούς τρόπου διαχείρισης, περίθαλψης των εργαζομένων και κινήτρων για να εξασφαλίσουν τα υψηλότερα επίπεδα παραγωγικότητας.

Να είστε καλός ακροατής

Πάρτε χρόνο για να ακούσετε τους υπαλλήλους σας σχετικά με τις ανησυχίες και τις ανάγκες τους για την εκτέλεση των καθηκόντων τους. Συζητήστε διάφορα θέματα με κάθε εργαζόμενο ξεχωριστά, όπως οι συγκρούσεις που μπορεί να έχουν μαζί σας ή άλλους υπαλλήλους. Διορθώστε άμεσα τις συγκρούσεις, βάζοντας βιώσιμες λύσεις. Χρησιμοποιήστε έναν διαμεσολαβητή ή διαιτητή, αν είναι απαραίτητο, για να χειριστείτε τις συγκρούσεις εκτός ελέγχου. Διατηρήστε τις συγκρούσεις από την ενίσχυση ή την πρόκληση δυσαρέσκειας, η οποία μπορεί να εμποδίσει την παραγωγικότητα.

Εξατομικεύστε την προσέγγισή σας

Μάθετε τα βασικά πλεονεκτήματα των εργαζομένων σας σε σχέση με τη γνώση, την εκπαίδευση και τις δεξιότητες. Εκχωρήστε εργασίες έργου ανθρώπων που είναι φυσικά καλές για την εκτέλεση. Επιτρέψτε στους υπαλλήλους να ορίσουν τους δικούς τους στόχους εργασίας ή μεθόδους για την ολοκλήρωση των αναθέσεων, σύμφωνα με τους ανώτερους επιχειρηματικούς συνεργάτες στην επιχειρησιακή απόδοση. Ενθαρρύνετε τους υπαλλήλους σας να κάνουν συστάσεις που μπορεί να σας βοηθήσουν να αυξήσετε την απόδοση και την παραγωγικότητα της επιχείρησής σας. Προτείνετε την κατάρτιση για τους υπαλλήλους που την χρειάζονται, καθώς ενδέχεται να απογοητευτούν αν έχουν πρόβλημα με τη χρήση συγκεκριμένων προγραμμάτων λογισμικού, για παράδειγμα.

Ανταμείψτε την καλή δουλειά

Συνδέστε τις επιδόσεις των υπαλλήλων σας σε κάποιο είδος προγράμματος ανταμοιβών. Χρησιμοποιήστε διάφορα στοιχεία απόδοσης, όπως εξυπηρέτηση πελατών, πωλήσεις ή ολοκληρωμένες εργασίες ως βάση για το πρόγραμμα. Ξεκινήστε ένα πρόγραμμα Υπάλληλος του μήνα, για παράδειγμα, επιβραβεύοντας τους νικητές με ένα δωρεάν γεύμα, δώρο ή μετρητά, ανάλογα με το είδος της δουλειάς που κάνουν. Δώστε σε όλους ίσες πιθανότητες να κερδίσετε το μηνιαίο βραβείο.

Πράγματα που πρέπει να αποφύγετε

Ποτέ μην φωνάζετε ή δεν αυξάνετε τη φωνή σας στους υπαλλήλους. Αυτό δείχνει έλλειψη σεβασμού των εργαζομένων σας. Μην επικρίνετε τους υπαλλήλους μπροστά από τους συνομηλίκους τους. Τραβήξτε τα στην άκρη και επισημάνετε κάτι που έκαναν λάθος. Δείξτε τους τον σωστό τρόπο εκτέλεσης της εργασίας. Επίσης, αποφύγετε να υπαγορεύετε εργασίες και αναθέσεις. Πάρτε μια προσέγγιση ομάδας. Για παράδειγμα, επιτρέψτε σε έναν υπάλληλο να σας πει ότι ένας άλλος εργαζόμενος μπορεί να είναι πιο κατάλληλος για ένα συγκεκριμένο έργο. Αλλά βεβαιωθείτε ότι ο εργαζόμενος κάνει κάποιο άλλο έργο αντί αυτού που μεταδίδει.

Υπόδειξη

Ενημερώστε τους υπαλλήλους ότι σας ενδιαφέρει. Ωστόσο, να τους κάνει να συνειδητοποιήσει ο καθένας έχει μια δουλειά να κάνει, και ότι είστε υπόλογος προς το αφεντικό σας, ακριβώς όπως είναι υπόλογοι σε σας. Ως εκ τούτου, οι χρόνοι μπορεί να πάρουν δύσκολες και ασταθείς στιγμές. Αλλά όλοι εργάζεστε μαζί για τη βελτίωση της εταιρείας.