Νικόλας Σταυρίδης
Create Your Own Future
51237
post-template-default,single,single-post,postid-51237,single-format-standard,eltd-core-1.1.3,borderland-theme-ver-2.2,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,paspartu_enabled,paspartu_on_bottom_fixed,side_menu_slide_with_content,width_470, vertical_menu_with_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Η μεγάλη Βρετανία μένει ακάθεκτη στην πολιτική της και συνεχίζει να ενισχύει ασύστολα την κινητικότητα του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου.  

Με πρωταγωνιστή τον Υπουργό Μεταφορών του Ηνωμένου Βασιλείου, κ.Κρις Γκρέιλινγκ ο οποίος αποκλεί κάθε πιθανότητα αλλάγής να γίνονται απευθείας πτήσεις μεταξύ Λονδίνου και του αεροδρομίου της Τύμπου που βρίσκεται στην Κύπρο μας.

Το θέμα τέθηκε προς συζήτηση από το βήμα της Βουλής των κοινοτήτων και ο διάλογος ήταν κυρίως μεταξύ της Βουλευτή του Βορειού Λονδίνου των Συντηρητικών Κ. Τερέζα Βίλιερς.

Η Κ.Βιλιέρς όπως και πολλοί άλλοι βουλευτές της Βρετανικής Κυβέρνησης  δεν έχουν λάβει απόλυτο λόγο συνέχισης  της συκγεκριμένης στάσης της χώρας τους προς το Νήσι.

Τα συμφέροντα των μεγαλοδυνάμεων δυστυχώς ενισχύουν με κάθε πιθανό τρόπο την οικονομία της παράνομης γής που για τόσα χρόνια ο Κυπριακός Λαός νοσταλγεί.Με βάση τα λεγόμενα του κ.Γκρέιλινκ όπως αναφέρεται πιο κάτω παρατήρουμε πως για ακόμη μια φορά μια μεγαλοδύναμη μας ρίχνει στάχτη στα μάτια.

«Αυτή η χώρα θα συνεχίσει να εργάζεται με τους φίλους μας στην Κύπρο για να προσπαθήσουμε να επιτύχουμε αυτόν το στόχο, αλλά οι πολιτικές μας επί των πτήσεων δεν έχουν αλλάξει»

Κάτα τα άλλα έχει και το θράσος αποκάλει τους Κύπριους φίλους του, βέβαια βασή των λεγόμενων του κ. Γκρέιλινγκ το ερώτημα είναι για ποία εθνικότητα αναφέρεται? Τους Ελληνοκύπριους, τους  Τουρκοκύρπιους η μήπως την Τουρκία?

Η πλατωνική και σίγουρα πλέον περιστασιακή μη αναγνώριση του Ηνωμένου Βασιλείου ως προς το ψευδοκράτος δίχνει πώς η πολιτική που ασκέιται γίνεται με ρυθμούς άψογης επιχειρηματικής διπλωματίας.

Σέβομαί το γεγονός πως κάποτε πρέπει επιτέλους να εφαρμοστεί μια βίωσιμη λύση μεταξύ των δύο κοινοτήτων , αυτή η κίνηση πιθάνον να μην αρέσει και σε πολλούς ελληνοκύπριους για το ξεπούλημα της χώρας.Η πικρή αλήθεια είναι πώς με τις στάσεις των μεγαλοδυνάμεων η Κύπρος συμβιβάζεται συνεχώς με το να εξυπηρετεί συμφέροντα μεγάλων χωρών.

Προσωπική μου άποψη, θα πρέπει να εφαρμοστεί ενα πλάνο συναντήσεων με τους άμεσα εμπλεκόμενους για να εφαρμοστούν  βιώσιμα νομοσχέδια με απόλυτο πυρήνα την ανάπτυξη της οικονομίας του Νησιού.Κατά την διάρκει αυτών των συζητήσεων η κατεχόμενη περιοχή πρέπει να έχει άμεσο προσωρινό τερματισμό και από πλευράς να μπαίνουν οι ελληνοκύπριοι στις τ/κ περιοχές και αντιθέτως αλλά και όλες οι πτήσεις μέσω άλλων χωρών θα πρέπει να παγοποιθούν.