Νικόλας Σταυρίδης
Create Your Own Future
51224
post-template-default,single,single-post,postid-51224,single-format-standard,eltd-core-1.1.3,borderland-theme-ver-2.2,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,paspartu_enabled,paspartu_on_bottom_fixed,side_menu_slide_with_content,width_470, vertical_menu_with_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Επενδύοντας στους νέους

Η επιχειρηματική ωρίμανση μπορεί να διαμορφωθεί κυρίως αποκτώντας κατάλληλα εφόδια εμπειρίας, τα οποία ίσως δημιουργήσουν  καινούργιους δρόμους επαγγελματικής πορείας.

Ως σύμβουλος επιχειρηματικού προσανατολισμού αντικρίζω  δυσπιστία στους νέους όσον αφορά το θέμα ένταξης τους στον ιδιωτικό τομέα εργασίας.

Είναι λυπηρό το γεγονός να υπάρχουν γύρω μας νέοι άνθρωποι με εξαιρετικές επιχειρηματικές ιδέες που δυστυχώς είτε ναυαγούν είτε απλά μένουν ίσως ως ένα αιώνιο απωθημένο.

Συνηθισμένες αιτίες αυτής της δυσπιστίας είναι ο επηρεασμός και η πίεση που δέχονται τα παιδία από τους γονείς τους. Οι νέοι θέλοντας να βγάλουν ασπροπρόσωπους τους γονείς τους  για τις στερήσεις που βίωσαν μεγαλώνοντας τα παιδία τους, τείνουν να περιορίζουν τις επιθυμίες τους κλείνοντας τους σε ενα καβούκι επιλογών. Οι γονείς κατά την προσπάθεια τους να καμαρώσουν τα παιδία τους καποίες φορές πιέζουν τους νέους να ακολουθήσουν ενα κλάδο που ούτε καν τους εκφράζει.Πολές φορές έχουμε ακούσει την φράση του γονέα ”ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΘΑ ΜΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΙΣ ΣΩΣΤΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ”

Σε ποσοστό 7 στους 10 νέους επαγγελματίες δεν είναι ενθουσιασμένοι με τον κλάδο απασχόλησης τους, ο λόγος είναι επειδή δεν ήταν δική τους επιλογή αλλά των γονέων.

Εν συνεχεία θα ήθελα να αναφερθώ κατά πόσο έτιμος είναι ο νέος να επενδύσει  σε οποιονδήποτε τομέα εργασίας της ιδικότητας του/της.Η Κύπρος βιώνοντας μια περίοδο οικονομικής δυσκολίας έχει εκφοβίσει το θάρρος του νέου στο να μεταβεί σε ένα υγιές επιχειρηματικό ρίσκο. Ένα ρίσκο που έχει δυνατότητες ενήσχησης της κυπριακής οικονομίας σε πρώτο επίπεδο.

Η απάντηση στην ερώτηση ‘’Πώς και δεν ασχολήθηκες ποτέ αξιοποιώντας τις γνώσης γνώσεις σου δημιουργώντας μια δική σου επιχείρηση?’’

Δυστυχώς λαμβάνω την εξής απάντηση

Έχω μια σίγουρη δουλεία, λαμβάνω ένα σταθερό εισόδημα και μπορώ να επιβιώσω. Πού να τρέχω τώρα, και δεν είναι μόνο αυτό, η ιδέα και μόνο μίας πιθανής αποτυχίας θα με οδηγήσει σε πλήρη απογοήτευση.

Δυστυχώς αυτού του είδους οι αντιλήψεις εισπράττονται από αρκετούς νέους, γεγονός που επιτέλους πρέπει να πολιορκηθεί.

Όχι μόνο σαν σύμβουλος αλλά κυρίως σαν άνθρωπος θέλω να βοηθήσω με το να καλέσω τον οποιονδήποτε νιώθει προβληματισμένος σχετικά με τις επιχειρηματικές του ανησυχίες για μία συνάντηση.

Θα χαρώ πολύ να σας γνωρίσω, σκοπός είναι η ανάπτυξη σχέσεων και σωστή κατατόπηση σχετικά με τις κατευθυντήριες γραμμές σας.