Νικόλας Σταυρίδης
Create Your Own Future
51253
post-template-default,single,single-post,postid-51253,single-format-standard,eltd-core-1.1.3,borderland-theme-ver-2.2,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,paspartu_enabled,paspartu_on_bottom_fixed,side_menu_slide_with_content,width_470, vertical_menu_with_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Τρόπος Ζωής – Ανανεωθείτε κτίζοντας γερά οστά με την Γυμναστική

Πολλοί από εμάς παραμελούν να κάνουν ασκήσεις για ισχυρούς μύες και οστά, λέει η δημόσια υγεία της Αγγλίας (PHE).

Έχει ξεκινήσει μια νέα έκθεση που παρέχει συμβουλές σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι μπορούν να γερνούν καλύτερα κάνοντας τις σωστές προπονήσεις.

Ενώ το μήνυμα για την άσκηση αερόβιας άσκησης για μια υγιή καρδιά και τους πνεύμονες περνά μέσα, οι άνθρωποι είναι λιγότερο σαφείς σχετικά με την ανάγκη να φροντίσουν για τη συνολική τους δύναμη επίσης, λέει.

Πρέπει όλοι να κάνουμε ασκήσεις ενδυνάμωσης τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα.

Η ανύψωση βαρών είναι μια επιλογή, αλλά η ανάληψη τένις ή χορού επίσης λειτουργεί, λέει ο PHE και το Κέντρο για τη Γήρανση Καλύτερα.

Οι δραστηριότητες που προσφέρουν το μεγαλύτερο όφελος περιλαμβάνουν:

  • Παιχνίδια με μπάλες

 

 

  • Ράκελ αθλήματα

 

 

  • Χορός

Εκπαίδευση αντίστασης (με χρήση βαρών ή ζωνών ή το δικό σας σωματικό βάρος για να πιέσετε ή να τραβήξετε ενάντια σε μια προπόνηση)

Η γιόγκα, το Tai Chi και η ποδηλασία είναι επίσης κάπως καλές για τα οστά, τους μυς και την ισορροπία.

Η ενίσχυση και ισορροπία των μυών και των οστών μπορεί να βελτιώσει τη φυσική και την ευημερία σε οποιαδήποτε ηλικία και να μειώσει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου.

Μπορεί επίσης να συμβάλει στη βελτίωση της υγείας κατά τη διάρκεια δύσκολων ή μεταβαλλόμενων χρόνων όπως η εγκυμοσύνη, η εμμηνόπαυση, η έναρξη ή η διάγνωση ασθενειών, η συνταξιοδότηση και η αποκατάσταση από τη νοσηλεία.

Οι εμπειρογνώμονες συμβουλεύουν τους νέους να δημιουργήσουν μυϊκή και οστική μάζα, η οποία τείνει να κορυφωθεί από τη στιγμή που θα φτάσουμε στους 30.

Οι ηλικιωμένοι χρειάζονται ασκήσεις για να διατηρήσουν αυτό που ελπίζουν ότι έχουν ήδη πάρει και να επιβραδύνουν τη φυσική παρακμή που συμβαίνει με την ηλικία.

Όσοι είναι αδύναμοι ή / και κινδυνεύουν από κατάγματα, συμπεριλαμβανομένων των ατόμων με οστεοπόρωση, πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ωστόσο, ιδιαίτερα με δραστηριότητες με μεγαλύτερη επίπτωση όπως το τένις και να ζητήσουν συμβουλές από το γιατρό τους.

Η Δρ. Zoe Williams από τη Δημόσια Υγεία της Αγγλίας δήλωσε: “Η ενεργητικότητα δεν είναι απλώς η άντληση της καρδιάς σας – αν και αυτός είναι ένας καλός τρόπος για να ξεκινήσετε. Τα οφέλη για την υγεία καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής σας – δεν είναι ποτέ αργά για να ξεκινήσετε ».