Νικόλας Σταυρίδης
Create Your Own Future
51404
post-template-default,single,single-post,postid-51404,single-format-standard,eltd-core-1.1.3,borderland-theme-ver-2.2,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,paspartu_enabled,paspartu_on_bottom_fixed,side_menu_slide_with_content,width_470, vertical_menu_with_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Σκουπίδια & αμέλεια καθαριότητας στην Αγία Φύλα

Τα δρομάκια της Αγίας Φύλας ολοένα και χρησιμοποιούνται περισσότερο από διερχόμενα οχήματα. Τα πρωινά κυρίως ο κόσμος θέλει να γλυτώσει χρόνο αξιοποιώντας το ιστορικό γεφυράκι που οδηγεί στην επιλογή στην Λεωφόρο Πρώτης Απριλίου, στον αυτοκινητόδρομο ή στην Περιοχή Πολεμιδίων.

Στόχος του άρθρου, να τονισθεί το γεγονός πως μία εικόνα σκουπιδιών και αμέλειας αντικρίζεται από εκατοντάδες οχήματα καθημερινά. Η περιοχή μας βιώνει αρκετά εσωτερικά θέματα, η καθαριότητά συμβολίζει πειθαρχεία και οργάνωση.

Σίγουρα, επιτήδειοι ενεργούν απερίσκεπτα πετώντας τα σκουπίδια τους. Δυστυχώς οι άνθρωποι αυτοί πρέπει εντοπισθούν και να καταγγελθούν. Επίσης η παραδοσιακή βρύση, αντιπροσωπεύει ιστορικό σεβασμό της Περιοχής, σκουπίδια τοποθετημένα μέσα απεικονίζουν πλήρη απάθεια στην κοινωνία και ιδιαίτερα στους κατοίκους της περιοχής.

Η ενότητα σκουπιδιών ρύπανσης συνοδεύεται με αμέλεια καθαριότητας που ανατίθεται στην ομάδα καθαριότητας και εργασιών του Δήμου. Το συγκεκριμένο τεμάχιο αν είναι ιδιωτικό, θα πρέπει ο Δήμος να αναγκάσει τον ιδιοκτήτη να περιφράξει το κομμάτι που θεωρείται ευκολά προσβάσιμο για τοποθέτηση αχρηστών αντικειμένων. Έτσι, αυξάνονται τα μέτρα ασφάλειας σε θέματα μείωσης σκουπιδιών.

Τέλος, σε περίπτωση που το τεμάχιο είναι υπό την δημαρχιακή διοίκηση τότε το Δημαρχείο πρέπει αυξήσει τους ελέγχους καθαριότητας και συντήρησης πρασίνου. Το τεμάχιο προσφέρεται για φωταγώγηση και επίσης, πληροί προδιαγραφές αλλαγών που θα συντελέσουν στην αξιοποίηση πρασίνου.

Με εκτίμιση,

Νικόλας Σταυρίδης

Σύμβουλος Ασφαλείας & Επιχειρηματικού Πλάνου Πλάνου

BSc,HR & MBA Holder

www.nickstavridis.com