Νικόλας Σταυρίδης
Create Your Own Future
51492
post-template-default,single,single-post,postid-51492,single-format-standard,eltd-core-1.1.3,borderland-theme-ver-2.2,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,paspartu_enabled,paspartu_on_bottom_fixed,side_menu_slide_with_content,width_470, vertical_menu_with_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Σημασία φρουρού Ασφαλείας στα Σχολεία μας – Εντελώς μηχανικές οι ενέργειες ασφαλείας από τους δήθεν αρμόδιους για τις κάρτες εισόδου στα σχολεία από Γενάρη

Πόσες ανησυχητικές ειδήσεις έχω δει για τις περιπτώσεις σχολικής βίας; Πόσα παιδιά είχαμε ακούσει να διαμαρτύρονται για το ότι εκφοβίζονται στο σχολείο; Πόσα νεαρά άτομα γνωρίζουμε που εμπλέκονται σε συμμορίες, ναρκωτικά και σεξουαλική παρενόχληση; Πόσοι σχολικοί εργάτες γνωρίζουμε με ποιον έχουν κακοποιηθεί στο σχολείο; Δυστυχώς, όλοι πρέπει να έχουμε δει, ακούσαμε ή βιώσαμε περιστατικά σχολικών εγκλημάτων τουλάχιστον μια φορά στη ζωή μας.

Δεν είναι αυτά ταγεγονότα και τα στοιχεία αρκετά για να τονιστεί πόσο σημαντικό είναι να προστατεύεται και να φυλάσσεται το σχολικό περιβάλλον;

Όταν πρόκειται για την ασφάλεια και την προστασία του σχολείου, υπάρχει μόνο ένα άτομο που είναι αρκετά επαγγελματίας για αυτή την δύσκολη δουλειά και αυτός είναι ένας φύλακας ασφαλείας.

Οι υπεύθυνοι ασφαλείας διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο στην οικοδόμηση και διατήρηση ενός ασφαλούς και ειρηνικού περιβάλλοντος στο σχολείο. Είναι πολύ σημαντικό τοπεριβάλλον του σχολείου να παραμείνει ασφαλές για την υγιή ανάπτυξη και την παραγωγική ανάπτυξη των παιδιών.

Τα περιστατικά σχολικής βίας μπορούν να εμποδίσουν αυτή τη διαδικασία ανάπτυξης και να έχουν αιώνια επίδραση στην προσωπικότητά τους. Επομένως, είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιούνται αυστηροί κανόνες και ισχύς για την επιβολή της ασφάλειας στα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Οι φρουροί ασφαλείας μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην αποτροπή δυσάρεστων γεγονότων. Μελέτες και έρευνες αναγνωρίζουν τη σημασία προλήψεων εγκλημάτων στο σχολείο.

 Η βία και τα εγκλήματα στα σχολεία είναι λιγότερο πιθανό να συμβούν όταν υπάρχουν παρατηρητές ασφαλείας που παρακολουθούν τις ενέργειες των ανθρώπων στο σχολείο. Ακόμα και τα εγκλήματα χαμηλού επιπέδου, όπως η ορκωμοσία, είναι λιγότερο πιθανό να συμβούν με  την παρουσία ενός φρουρού.

Το καθήκον ενός φύλακα στο σχολείο είναι να περιπολούν τις εγκαταστάσεις του σχολείου για να ανιχνεύουν τυχόν ύποπτες ενέργειες, να παρακολουθούν και να φυλάσσουν την είσοδο, να ελέγχουν κάθε επισκέπτη, να διασφαλίζουν ότι προστατεύεται το σχολικό ακίνητο, να ερευνούν κλοπή ή οποιαδήποτε άλλη περίπτωση εγκλημάτων, να αναφέρουν τυχόν παραβιάσεις στη  σχολική αρχή, να αποτρέψει κάθε είδους βία, να επιβάλει τους σχολικούς νόμους και να χρησιμοποιήσει φυσική δύναμη όταν χρειάζεται.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η θέση ενός φύλακα στο σχολείο είναι εξαιρετικά σημαντική και αξιοσέβαστη, αλλά δεν είναι εύκολη δουλειά.

Η πολιτική επιρροή έχει μεγάλη διαφορά από τις εκτιμήσεις κινδύνου.

Λαμβάνοντας υπόψιν την ένταξη καρτών στα Δημοτικά Σχολεία είναι θετικό, η διαφορά όμως πως δεν αυξάνει τα μέτρα ασφάλειας στο βαθμό που μπορούμε να πούμε πως έχει αλλάξει το επίπεδο στην Κύπρο μας.

Εν συντομία θα θέσω τρία σημαντικά θέματα που ελπίζω να φτάσουν στους αρμόδιους

  1. Οι σχολικές εγκαταστάσεις πρέπει να έχουν ένα ευχάριστο καθαρό περιβάλλον γεμάτο ζωντάνια . Οι προϋπολογισμοί που κάνετε θα μετατρέψουν τα σχολεία να μοιάζουνμε φυλακές. Το ανθρωπιστικό κομμάτι είναι ξεπερασμένο πλέον, σημασία έχει να μην εισέρχεται  κανείς μέσα βάση των κινήσεων σας.
  2. Σχολικός Εκφοβισμός που δραστηριοποιείται κατά την διάρκεια λειτουργείας του σχολείου.
  3. Τί γίνεται με τις σχολικές εγκαταστάσεις κατά την νυχτερινή περίοδο.
http://www.philenews.com/koinonia/eidiseis/article/625945/kartes-eisodoy-sta-scholeia-apo-ton-gnari142?fbclid=IwAR3VFPPH-JQDbQeeRr7BlJMM75J9wXcqxCjgacxiGxc0JGu8ccHWEY6kS78

Με εκτίμιση,

Νικόλας Σταυρίδης                                                                                                            Σύμβουλος Ασφαλείας & Επιχειρηματικού Πλάνου

BSc, MBA & HR Holder

www.nickstavridis.com