Νικόλας Σταυρίδης
Create Your Own Future
51293
post-template-default,single,single-post,postid-51293,single-format-standard,eltd-core-1.1.3,borderland-theme-ver-2.2,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,paspartu_enabled,paspartu_on_bottom_fixed,side_menu_slide_with_content,width_470, vertical_menu_with_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Σεισμολογική έρευνα για το φυσικό αέριο στον κόλπο της Αμμοχώστου.

Σύμφωνα με το NAVTEX, η Τουρκία σχεδιάζει να πραγματοποιήσει ασκήσεις στα ύδατα των κατεχόμενων περιοχών της Κύπρου, μια ημέρα πριν το τουρκικό σκάφος «Μπαρμπαρόσ» αναμένεται να ξεκινήσει τη σεισμολογική έρευνα για το φυσικό αέριο στον κόλπο της Αμμοχώστου.

Η έρευνα της Τουρκίας στα κυριαρχικά ύδατα της Κύπρου, χρησιμοποιώντας το πλοίο «Μπαρμπαρό», ήταν το αίτιο της κατάψυξης των συνομιλιών μεταξύ του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη και του τότε Τ / κ ηγέτη Ντερβίς Έρογλου το 2014.

Η ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι η Λευκωσία δεν σκοπεύει να παίξει το παιχνίδι της Τουρκίας στην επικοινωνιακή αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου.

Ο κ. Χριστοδουλίδης κάλεσε όλους να είναι προσεκτικοί, προσθέτοντας ότι η Τουρκία προσπαθεί να δημιουργήσει «γκρίζες ζώνες» στην Ανατολική Μεσόγειο και να βλάψει  τους τομείς της κυπριακής οικονομίας.

Σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα παρακολουθήσει στενά το θέμα και εξαρτάται από τις εξελίξεις θα αντιδράσει αναλόγως.

Τα ενεργειακά σχέδια της Κύπρου, όπως επανέλαβε, θα συνεχιστούν όπως είχε προγραμματιστεί.