Νικόλας Σταυρίδης
Create Your Own Future
51311
post-template-default,single,single-post,postid-51311,single-format-standard,eltd-core-1.1.3,borderland-theme-ver-2.2,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,paspartu_enabled,paspartu_on_bottom_fixed,side_menu_slide_with_content,width_470, vertical_menu_with_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Ξεκινώντας μια επιχείρηση – Ξένοι στην Κύπρο

Πολλοί άνθρωποι ξεκινούν τη δική τους επιχείρηση όταν ξεκινούν μια νέα ζωή στο εξωτερικό, αν και αυτό μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνο σε μια ξένη χώρα.

Αν σκέφτεστε να το κάνετε αυτό στην Κύπρο, πρέπει να κάνετε πολλές έρευνες για τη χώρα και την ιστορία, τους ανθρώπους, τον πολιτισμό και φυσικά το επιχειρηματικό περιβάλλον. Θεωρητικά, τώρα που η Κύπρος έχει προσχωρήσει στην ΕΕ, άλλοι πολίτες της ΕΕ μπορούν να εργαστούν ως αυτοαπασχολούμενοι ή να ξεκινήσουν μια επιχείρηση στην Κύπρο χωρίς περιορισμούς.

Για παράδειγμα, οι πολίτες της ΕΕ είναι πλέον σε θέση να ξεκινήσουν μια επιχείρηση. Η εξαίρεση από αυτή την ευελιξία των κανονισμών είναι οι επιχειρήσεις που σχετίζονται με τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, οι οποίες υπόκεινται σε αυστηρά κριτήρια.

Όποιο είδος επιχειρηματικών σχεδίων έχετε, δημιουργήστε πρώτα την υποδομή, συμπεριλαμβανομένου ενός τραπεζικού λογαριασμού, λογιστή και δικηγόρου. Η συμβουλή ενός καλού τοπικού δικηγόρου, ο οποίος κατανοεί το επιχειρηματικό κλίμα στην Κύπρο και έχει εμπειρία στην ενσωμάτωση των εταιρειών, είναι ζωτικής σημασίας.

Με αυτό τον τρόπο μπορείτε πάντα να βεβαιωθείτε ότι λειτουργείτε στο πλαίσιο του νόμου και ο δικηγόρος θα σας οδηγήσει στην προετοιμασία μιας σύντομης οικονομικής έκθεσης ώστε να μπορέσετε να παρουσιάσετε την πρότασή σας σε ένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα. Θα σας βοηθήσει επίσης να υποβάλετε αίτηση για όνομα εταιρείας και να ολοκληρώσετε όλα τα απαραίτητα έγγραφα για την ενσωμάτωση.

Αξίζει να πληρώσετε έναν δικηγόρο για να συμπληρώσετε την αίτηση για λογαριασμό σας. Υπάρχουν αυστηρές κυρώσεις για όσους αγνοούν τους κανονισμούς και τις νομικές απαιτήσεις.

Με την έναρξη μιας επιχείρησης σε οποιαδήποτε χώρα, είναι σημαντικό να διατηρήσετε τα σχέδιά σας μικρά και διαχειρίσιμα και να εργαστείτε καλά στο πλαίσιο του προϋπολογισμού σας, ειδικά στις πρώτες μέρες, αντί να αναλάβετε κάποιο μεγαλοπρεπή σχέδιο που είναι αδύνατο να το δείτε. Θα πρέπει να έχετε ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης και επαρκή κεφάλαια για να διαρκέσει μέχρι να δημιουργήσετε ένα κλίμα κατοχύρωσης (αυτό ισχύει και για τους υπαλλήλους).

Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι υπερβολικά αισιόδοξοι για τις προοπτικές μιας νέας επιχείρησης και υπερβαίνουν τα επίπεδα εισοδήματος (χρειάζεται συχνά χρόνια για να κερδίσουν) και υποεκτίμησης του κόστους. Πρέπει να είστε ρεαλιστικοί ή ακόμα και απαισιόδοξοι κατά τον υπολογισμό του εισοδήματός σας και να υπερεκτιμάτε το κόστος και να υποτιμάτε τα έσοδα.