Νικόλας Σταυρίδης
Create Your Own Future
51458
post-template-default,single,single-post,postid-51458,single-format-standard,eltd-core-1.1.3,borderland-theme-ver-2.2,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,paspartu_enabled,paspartu_on_bottom_fixed,side_menu_slide_with_content,width_470, vertical_menu_with_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Μηδενική ανάπτυξη ή βελτίωση στην Αγία Φύλα

Το κονδύλι που θα διατεθεί για τα αναπτυξιακά έργα, βάση αναγκών στους Δήμους και κοινότητες ανέρχεται στα €605 εκατομμύρια εύρω. Οι διαδικασίες των έργων θα εφαρμοστούν κατά την περίοδο του 2019- 2021.

Με μία σύντομη περιγραφή διαμελισμού χρημάτων τα €359 εκατομμύρια θα αξιοποιηθούν στις αστικές περιοχές όπου τα €220 εκατομμύρια είναι μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών και τα υπόλοιπα €139 εκατομμύρια μέσω των Δήμων, ασφαλώς έπεται ενίσχυσή χρηματοδότησης και από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Επίσης είναι σημαντικό να αναφέρουμε πώς από ένα κονδύλι των €177 εκατομμύριων τα €69 εκατομμύρια αφορούν αγροτικές περιοχές συνάμα και δευτερεύουσες.

Έγκυρές πήγες που σαφώς η Βουλή έχει ενημερωθεί, τα συνολικά έργα που θα προωθηθούν στους Δήμους και κοινότητες ανέρχονται στα 1544. Τα 1209 αφορούν καινούργια αναπτυξιακή εμβέλεια και τα 335 είναι υπό συνέχιση.

Ωραία τα νούμερα, ωραίες και οι επιχειρηματικές κινήσεις.

Η ερώτηση είναι πολύ απλή?

Τελικά η Αγία Φύλα σε ποια κατηγορία ανήκει?

Μία από τις μεγαλύτερες κοινότητες της Λεμεσού, που πραγματικά υποφέρει και ταλαιπωρείται καθημερινά φαίνεται να μην έχει ούτε καν προσδιορισμό. Στα κονδύλια δεν αναφερόμαστε πουθενά, πέραν της Λεωφόρου Αγίας Φυλάξεως που και αυτός ο δρόμος δεν εμπίπτει στην επίσημα χαρτογραφημένη περιοχή της Αγίας Φύλας.

Φαίνεται η περιοχή μας δεν είναι μόνο παραμελημένη από τον Δήμο Λεμεσού αλλά ίσως και από την ολόκληρη την Ενωση Δήμων. Δεν αναφερθήκαμε ούτε σαν κοινότητα, ούτε σαν αγροτική περιοχή αλλά ούτε καν τουλάχιστον δευτερεύουσα περιοχή.

Δυστυχώς το γεγονός πώς μας έχουν βάλει στο ίδιο σώμα με την Λεμεσό μας οδηγεί από το κακό στο χειρότερο.

Με εκτίμιση,
Νικόλας Σταυρίδης
Σύμβουλος Ασφαλείας & Επιχειρηματικού Πλάνου
BSc,HR & MBA Holder
www.nickstavridis.com