Νικόλας Σταυρίδης
Create Your Own Future
51289
post-template-default,single,single-post,postid-51289,single-format-standard,eltd-core-1.1.3,borderland-theme-ver-2.2,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,paspartu_enabled,paspartu_on_bottom_fixed,side_menu_slide_with_content,width_470, vertical_menu_with_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Κατάντια το πάρκο της Αγίας Φύλας

Είναι σχετικά μικρό σε μέγεθος, σύμφωνα με τους περαστικούς και γονείς που έχουμε μιλήσει δηλώναν ευχαριστημένοι. Είναι σε κάλο σημείο και προσφέρει στιγμές χαράς για τα παιδία, το πάρκο της Αγίας Φύλας βρίσκεται ανάμεσα στο ΙΘ Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο. Υπάρχει προοπτική για τοποθέτηση πιο πολλών παιχνιδιών ψυχαγωγίας και Εκγύμνασης, δυστυχώς η συνέχεια είναι λυπηρή καθώς το πάρκο είναι παραμελημένο σε σημείο που τα σκουπίδια απεικονίζουν μια ένδειξη μη σεβασμού προς τους δημόσιουςχώρους. Τα παιχνίδια είναι σε άθλια κατάσταση, χρειάζονται μπογιάτισμα και κάποια είναι εκτός λειτουργίας.

Υπάρχουν πληροφορίες πως κατά τις πρωινές ώρες, έφηβοι φωνασκούν και με ασέβεια λεηλατούν την περιουσία του Δημοσίου. Το πρόβλημα είναι πώς κάνεις αρμόδιος δεν έχει πάρει μέτρα για αυτό το θέμα. Είναι ένα θέμα ανησυχητικό, πρέπει ναεφαρμοστεί επιτέλους ένας κώδικάς ασφαλείας ο οποίος θα πρέπει να τηρείται με αυστηρότητα. Είναι αδιανόητο να πηγαίνουν οικογένειες με τα παιδία τους και να μην μπορούν να αξιοποιήσουν τους χώρους. Την καλοκαιρινή περίοδο που τα σχολεία είναι κλειστά θα έπρεπε να υπήρχε μια υπηρεσία ασφαλείας ή τουλάχιστον τακτικέςπεριπολίες, που θα εξασφάλιζαν τη διατήρηση των χώρων αυτών σε ασφαλή και λειτουργήσιμη κατάσταση.

Επίσης είναι καλό εάν θελήσει το Δημαρχείο Λεμεσού να ορίσει μια συγκεκριμένη ομάδα Περιφερειακής  επιτήρησης . Αυτή η ομάδα θα έχει την ευθύνη καταγραφής περιστατικών ,όπως καθαριότητες, Φυσικές φθορές, ανέγερση πεζοδρόμιόν , βελτίωση δρόμων ,εισηγήσεις, το πιο σημαντικό είναι η συνεχής επικοινωνία με τους κατοίκους. Η προσπάθεια μας για βελτίωση της περιοχής μας θα συνεχίσει , είστε κομμάτι της αλλαγής.