Νικόλας Σταυρίδης
Create Your Own Future
51348
post-template-default,single,single-post,postid-51348,single-format-standard,eltd-core-1.1.3,borderland-theme-ver-2.2,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,paspartu_enabled,paspartu_on_bottom_fixed,side_menu_slide_with_content,width_470, vertical_menu_with_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Καιρός αφύπνισης σχολικών εφοριών για μέτρα ασφαλείας στις σχολικές εγκαταστάσεις

Η εγκληματικότητα στην Κύπρο έχει σχετικά χαμηλό ποσοστό, βέβαια αυτό οφείλεται στο μέγεθος του νησιού καθώς επίσης και στον πληθυσμό του που σήμερα αγγίζει τα 1,7 εκατομμύρια. Το άρθρο εστιάζεται στην απαγωγή που διαπραχθεί το τελευταίο εικοσιτετράωρο στο Δημοτικό σχολείο Καμάρων στην Λάρνακα. Η ενέργεια απαγωγής αφορούσε δύο ανυπεράσπιστα παιδάκια τα οποία είχαν προσεγγιστεί από άγνωστο πρόσωπο το οποίο συστήθηκε σαν <<ο καινούργιος δάσκαλος >>. Οι άμεσες ενέργειες της Αστυνομίας και των πολιτών καρποφόρησαν σε σύντομο χρονικό διάστημα καθώς τα αγγελούδια βρέθηκαν σε καλή ψυχολογική κατάσταση. Αυτό το συμβάν μπορεί να θεωρηθεί σαν ένα τρανταχτό παράδειγμα προς όλους μας. Ξεκινώντας με τις σχολικές εφορίες και τους γονείς θα πρέπει όλοι μαζί να σχηματίσουμε ένα συγκροτημένο σύνολο φωνής. Πρώτων η ένταξη στατικής φύλαξης στις σχολικές εγκαταστάσεις θα συντονίσει ποιοι εισέρχονται και εξέρχονται στους σχολικούς χώρους, αντίληψη περίεργων κινήσεων , καταγραφή υπόπτων περιστατικών και ασφάλεια κτηριακών εγκαταστάσεων. Πρέπει επιτέλους να παρθούν μέτρα ασφαλείας στα σχολεία, πάνω από όλα μετρά η προστασία των παιδιών μας. Τέλος η μεταφορά των παιδιών πρέπει να γίνεται με προσοχή, βεβαιωθείτε πώς τα παιδιά εισέρχονται μέσα στους σχολικούς καθώς παρανομούν επιτήδειοι περιμετρικά του κτηρίου. Τέλος οι αρμόδιοι θα είναι καλό να παραδειγματιστούν πώς στην Κύπρο υπάρχουν εκατό ογδόντα ένα αδειούχα γραφεία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας. Καιρός λοιπόν να αρχίσουν οι κατάλληλες ενέργειες για την άμεση πρόληψη παρόμοιου περιστατικού και όχι μόνο.

Η Mortal Security Services ειδικεύεται στις παροχές ασφαλείας σε όλα τα επίπεδα κτηριακών εγκαταστάσεων, φύλαξης και μεταφοράς παιδιών.