Νικόλας Σταυρίδης
Create Your Own Future
51376
post-template-default,single,single-post,postid-51376,single-format-standard,eltd-core-1.1.3,borderland-theme-ver-2.2,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,paspartu_enabled,paspartu_on_bottom_fixed,side_menu_slide_with_content,width_470, vertical_menu_with_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Επτά βασικοί κανόνες για το πώς πρέπει να είναι η εικόνα του σωστού ηγέτη

Κατά την άποψή μου λοιπόν, για να είστε ένας μεγάλος ηγέτης πρέπει:

1)Να είναι σίγουροι.

Μη γνωρίζοντας κάτι δεν σας κάνει κακό ηγέτη. Είναι πολύ σημαντικό να μελετάτε και σκέφτεσαι ακόμα και το τί θα πείτε. Υπάρχει η κριτική στις αντιδράσεις μας και στον τρόπο σκέψης. Έχοντας κάνει μία προεργασία με σημαντικά στοιχεία αυξάνουμε τις πιθανότητες σιγουριάς στον αφηγητή.

2)Γίνε ειδικός

Όσο καιρό χρειάζεται, ό, τι πρέπει να κάνετε, ξέρετε για τι μιλάτε. Μην προσπαθήσετε να φανταστείτε τη γνώση περιεχομένου. Εάν δεν ξέρετε τι πρέπει να ξέρετε, ανακαλύψτε το.

3) Να είστε αποφασισμένος

Ένας μεγάλος ηγέτης ακούει μια ποικιλία απόψεων, ζητά ερωτήματα, συζητά θέματα, προκλήσεις θέσεις — αλλά όταν τελειώσει ο χρόνος για συζήτηση, παίρνει μια απόφαση και προχωράει.

4) Να είστε διατεθειμένοι να διαφωνείτε

Εάν ορίζετε κατάλληλα όρια και παίρνετε ισχυρές θέσεις, μερικοί άνθρωποι μπορεί όχι μόνο να διαφωνούν με σας, αλλά να σας αγνοούν ενεργά. Αλλά αυτό είναι περισσότερο γι ‘αυτούς από ό, τι για σένα. Μην το πάρετε προσωπικά.

5) Έχετε ένα όραμα.

Ένα όραμα που ενθουσιάζει τους ανθρώπους που σας ακολουθούν, που τους εμπνέει με τέτοιο τρόπο ώστε να εκτελούν (ή να θέλουν να εκτελέσουν) σε ένα επίπεδο που δεν ήξεραν ότι θα μπορούσαν.

6) Φροντίστε για τους ανθρώπους που οδηγείτε. Η γνήσια ανησυχία είναι πάντοτε αντιληπτή και εκτιμημένη

7) Γίνε Μέντορας

Οι μεγάλοι ηγέτες έχουν πάντα ανθρώπους που θέλουν να μάθουν από αυτούς. Κάποιος σας παρακολουθεί πάντα, αν το συνειδητοποιείτε ή όχι. Εάν δεν είστε σίγουροι για τη λήψη απόφασης, σκεφτείτε τι κάθε μία από τις επιλογές σας θα διδάξει στους ανθρώπους γύρω σας. Προσπαθήστε να επιλέξετε την επιλογή που δείχνει τη μεγαλύτερη αρετή.