Νικόλας Σταυρίδης
Create Your Own Future
51251
post-template-default,single,single-post,postid-51251,single-format-standard,eltd-core-1.1.3,borderland-theme-ver-2.2,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,paspartu_enabled,paspartu_on_bottom_fixed,side_menu_slide_with_content,width_470, vertical_menu_with_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Επιχειρηματικότητα – Πετυχαίνοντας με την στάση σας

Όταν πρόκειται για την επιτυχία, είναι εύκολο να σκεφτεί κανείς ότι οι άνθρωποι που ευλογούνται με εγκέφαλο αναπόφευκτα θα μας αφήσουν τους υπόλοιπους στη σκόνη. Αλλά νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ θα αλλάξει γνώμη (και τη στάση σας).

Η ψυχολόγος Carol Dweck έχει περάσει ολόκληρη τη σταδιοδρομία της, μελετώντας τη συμπεριφορά και την απόδοση, και η πιο πρόσφατη μελέτη της δείχνει ότι η στάση σας είναι ένας καλύτερος παράγοντας πρόβλεψης της επιτυχίας σας από ό, τι το IQ σας.

Ο Dweck διαπίστωσε ότι η στάση των ανθρώπων βασίζεται σε μία από τις δύο κατηγορίες: μια σταθερή νοοτροπία ή μια νοοτροπία ανάπτυξης.

Με μια σταθερή νοοτροπία, πιστεύετε ότι είστε ποιος είστε και δεν μπορείτε να αλλάξετε. Αυτό δημιουργεί προβλήματα όταν αμφισβητείται, διότι οτιδήποτε φαίνεται να είναι κάτι περισσότερο από ό, τι μπορείς να χειριστείς είναι βέβαιο ότι θα σε κάνει να νιώθεις απελπισμένος και συγκλονισμένος.

Τα άτομα με νοοτροπία ανάπτυξης πιστεύουν ότι μπορούν να βελτιώσουν με προσπάθεια. Υπερπολύουν εκείνους με μια σταθερή νοοτροπία, ακόμα και όταν έχουν χαμηλότερο IQ, επειδή αγκαλιάζουν τις προκλήσεις, τις αντιμετωπίζουν ως ευκαιρίες για να μάθουν κάτι καινούργιο.

Η κοινή λογική θα έδειχνε ότι η ικανότητα, όπως η έξυπνη, εμπνέει εμπιστοσύνη. Το κάνει, αλλά μόνο όταν η μετάβαση είναι εύκολη. Ο αποφασιστικός παράγοντας της ζωής είναι ο τρόπος με τον οποίο χειρίζεστε τις οπισθοδρομήσεις και τις προκλήσεις. Οι άνθρωποι με νοοτροπία ανάπτυξης καλωσορίζουν αποτυχίες με ανοιχτές αγκάλες.

 

Σύμφωνα με τον Dweck, η επιτυχία στη ζωή αφορά το πώς αντιμετωπίζετε την αποτυχία. Περιγράφει την προσέγγιση της αποτυχίας των ανθρώπων με τη νοοτροπία ανάπτυξης με αυτόν τον τρόπο,

 

“Η αποτυχία είναι η πληροφορία – την χαρακτηρίζουμε ως αποτυχία, αλλά μοιάζει περισσότερο,” Αυτό δεν λειτούργησε και είναι πρόβλημα επίλυσης προβλημάτων, οπότε θα προσπαθήσω κάτι άλλο. ”

Ανεξάρτητα από το ποια πλευρά εμπίπτει, μπορείτε να κάνετε αλλαγές και να αναπτύξετε μια νοοτροπία ανάπτυξης.