Νικόλας Σταυρίδης
Create Your Own Future
51330
post-template-default,single,single-post,postid-51330,single-format-standard,eltd-core-1.1.3,borderland-theme-ver-2.2,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,paspartu_enabled,paspartu_on_bottom_fixed,side_menu_slide_with_content,width_470, vertical_menu_with_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Επαναδιεκδίκηση ανοίγματος του περάσματος Μιμόζας – Γεωργίου Μαυρομουστάκι

Ο μήνας Σεπτέμβριος μας υποδέχεται με την γνωστή αφόρητη κυκλοφοριακή κίνηση  την οποία  βιώνουν καθημερινά οι κάτοικοι της Αγίας Φύλας. Μιλώντας με αρκετό κόσμο από την περιοχή μας καταφέραμε να συλλέξουμε σημαντικά στοιχεία για να υπάρξει ένας κατατοπισμός. Την περίοδο που διεκπεραιώνονταν εργασίες για ανακατασκευή της Λεωφόρου 1ης Απριλίου, η ενναλακτική λύση ήταν η προσωρινή δημιουργία περάσματος του Δρόμου Μιμόζας – Γεωργιου Μαυρομουστάκι.

Λαμβάνοντας υπόψη την εμπειρία του κόσμου λάβαμε θετικά σχόλια σε θέμα διευκόλυνσης, το πέρασμα εξυπηρέτησε άψογα τα διερχόμενα οχήματα  σε σημείο που έγινε αρκετά ορατή η πρόσβαση στην Λεωφόρο μας.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών το πέρασμα έκλεισε καθώς η περιουσία του οικοπέδου ανήκει σε ιδιώτη. Οι πληροφορίες μας επεξηγούν πως ο κυρίως λόγος κλεισίματος του περάσματος βασίζεται σε μη κατάληξη συμφωνίας αγοράς/παραχώρησης του συγκεκριμένου οικοπέδου με τον Δήμο Λεμεσού.

Εφόσον έχει δοκιμαστεί μια προσωρινή μεν αλλά καρποφόρα κίνηση, είναι καθήκον του κάθε Δήμου να φέρει ξανά στην επιφάνεια των συζητήσεων το συγκεκριμένο θέμα. Η επαναπροσέγγιση παρουσιάζοντας στοιχεία μεγιστοποιούν την κατανόηση του μηνύματος αλλιώς υπάρχει και η αξιοποίηση των κονδυλίων για αγορά του συγκεκριμένου τεμάχιού μέσου του Δήμου. Η επαναλειτουργία του περάσματος θεωρείται αφορμή αξιοποίησης των διαθέσιμων κονδυλίων τα οποία διαχειρίζεται ο Δήμος Λεμεσού.

Υπάρχει προοπτική στην περιοχή μας, οι έρευνες μας βασίζονται στα προβλήματα και ανησυχίες των κατοίκων. Καλό θα ήταν λοιπόν η συγκεκριμένη πρόταση να ληφθεί σοβαρά υπόψη.

Οι φωτογραφίες απεικονίζουν λύπη, το γεγονός  να υπάρχει μια διέξοδος χωρίς φωνή μας πεισμώνει ακόμα παραπάνω.