Νικόλας Σταυρίδης
Create Your Own Future
51333
post-template-default,single,single-post,postid-51333,single-format-standard,eltd-core-1.1.3,borderland-theme-ver-2.2,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,paspartu_enabled,paspartu_on_bottom_fixed,side_menu_slide_with_content,width_470, vertical_menu_with_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Γιατί η αρνητική ανατροφοδότηση μας κάνει ανήσυχους και πώς μπορούμε να την διαχειριστούμε

Μερικοί ορίζουν την ανατροφοδότηση ως πληροφορίες σχετικά με τις ενέργειες που επιστρέφονται στην πηγή των ενεργειών. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για έναν υπεξαιρεμένο όρο από την ηλεκτρονική και τη βιολογία. Αλλού, η αρνητική ανατροφοδότηση είναι μια ιδιαίτερη γεύση εποικοδομητικής κριτικής. Ένα στο οποίο ο δωρητής έχει μια καταγγελία.

Αρνητική ανατροφοδότηση συμβαίνει όταν οι πληροφορίες σχετικά με τις ενέργειες είναι ως επί το πλείστων δυσάρεστες. Είναι αυτό που λαμβάνουμε όταν οι ενέργειές μας δεν επτύχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα ή όταν οι ενέργειές μας έλαβαν το επιθυμητό αποτέλεσμα με ανεπιθύμητο τρόπο. Η βασική ιδέα είναι ότι λαμβάνουμε αρνητική ανατροφοδότηση όταν κάτι δεν πάει καλά.

Μετά από όλα αυτά, έχουμε μια κακή ιστορία με ανατροφοδότηση. Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι από εμάς συσχετίζουν αρνητικές ανατροφοδοτήσεις με κακά πράγματα. Από την πρώιμη παιδική ηλικία μαθαίνουμε να λαμβάνουμε ανατροφοδότηση με άγχος. Και επηρεάζει την απόδοσή μας.

Εχουμε μια κακή ιστορία με ανατροφοδότηση. Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι από εμάς συσχετίζουν αρνητικές ανατροφοδοτήσεις με κακά πράγματα. Από την παιδική ηλικία μαθαίνουμε να λαμβάνουμε ανατροφοδότηση με άγχος. Και επηρεάζει την απόδοσή μας.

Η μάθηση και η ανάπτυξη των ανθρώπων στρέφεται γύρω από κάποια μορφή ανατροφοδότησης. Στο σχολείο, οι βαθμοί και οι κάρτες αναφοράς είναι ένα κρύο και σιωπηλό σχόλιο. Ακόμα και στο σπίτι σπάνια έχουμε την κατάλληλη ανατροφοδότηση. Τις περισσότερες φορές, όμως, είναι αρνητική ανάδραση.

Αυτό συνεχίζεται αργότερα στη ζωή, στην εργασία ή στις πρακτικές ασκήσεις. Υπάρχουν πολλά μέρη στα οποία η συνήθης πρακτική είναι να προσφέρει μόνο αρνητικά σχόλια. Και αρκετά άσχημα. Λίγοι άνθρωποι ξέρουν πώς να προσφέρουν ανατροφοδότηση οποιουδήποτε είδους. Ειδικά αρνητική ανάδραση. “Σας δίνουμε μόνο σχόλια αν κάνετε κάτι λάθος. Εάν κάνετε κάτι σωστό, ή ακόμα και εξαιρετικά καλά, αυτό αναμένεται. Ως εκ τούτου, δεν υπάρχει ανατροφοδότηση. “

Κατά ειρωνικό τρόπο, η απλή πίστη ότι δουλεύετε καλά θα ενισχύσει την απόδοσή σας. Η σωστή ανατροφοδότηση διασφαλίζει ότι δεν θα χαθεί η πραγματική αυτό-αποτελεσματικότητα.

Δεδομένου ότι δεν μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο, ας αρχίσουμε να αλλάζουμε τον εαυτό μας. Η γνώση του πώς θα λάβετε αρνητική ανατροφοδότηση θα ανατρέψει την κλίμακα προς όφελός μας. Είναι το βασικό συστατικό για την ανάπτυξη και την αυτό-βελτίωση μας.

Βασισμένος λοιπόν σε προσωπικές εμπειρίες, είμαι σε θέση να μοιραστώ δύο βασικούς τρόπου διαχείρισης της αρνητικότητας.

1) Να είστε ανοιχτή και να δεχτείτε το σχόλιο που σας προβλημάτισε.

Πριν εκτιμήσετε αν η αρνητική ανατροφοδότηση είναι αληθινή, προσπαθήστε πρώτα να την καταλάβετε. Αποδοχή ότι πρέπει να γίνει μια επικοινωνία με την ίδια σας την αντίληψη. Θα είναι δυσάρεστο. Θα κάνετε καλύτερα την επόμενη φορά. Πως? Απλά κάντε μια διανοητική σημείωση για το τι πρέπει να βελτιώσετε.

2) Γίνε δραστήριος

Πριν αντιδράσετε στην αρνητική ανατροφοδότηση με την άμυνα, πάρτε μια ανάσα. Έχετε ήδη μια μακρά λίστα με στοιχεία που θα μπορούσατε να βελτιώσετε. Θα μπορούσε να είναι το πόσο καλά πληρούν τις προθεσμίες. 

Ή πόσο συχνά καθυστερείτε για δουλειά. Θα μπορούσε να είναι τίποτα, πραγματικά. Έχετε αυτή τη λίστα τώρα, και είστε έτοιμοι να δράσετε σε αυτό και να κάνετε καλύτερα.

Με αυτόν τον τρόπο, ανεξάρτητα από το πόσο σωστό ή λάθος είστε, χρησιμοποιήστε μια προσεκτική ρουτίνα:

– Να είστε προσεκτικοί και φιλικοί

– Ξεκινήστε με αυτό που συμφωνείτε

– Προσφέρετε τη λύση ή το προσωπικό σας σχέδιο

– Στη συνέχεια, προχωρήστε σε αυτό που διαφωνείτε.

– Εξηγείστε την άποψή σας.

– Προσφέρετε τη λύση σας και προχωρήστε