Νικόλας Σταυρίδης
Create Your Own Future
51523
post-template-default,single,single-post,postid-51523,single-format-standard,eltd-core-1.1.3,borderland-theme-ver-2.2,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,paspartu_enabled,paspartu_on_bottom_fixed,side_menu_slide_with_content,width_470, vertical_menu_with_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Ασφάλεια στα σχολεία της Κύπρου μας

Η ασφάλεια των σχολικών εγκαταστάσεων στην Κύπρο μας, ταλανίζει μεγάλο ποσοστό των πολιτών που δικαιολογημένα αναμένουν με ανυπομονησία τις εξελίξεις, σύμφωνα με την τροπολογία εκτέλεσης καθηκόντων.

Ο λιγοστός χρόνος που είχα με τον Υπουργό Παιδιάς κ. Κώστα Χαμπιαούρη  ήταν αρκετός   για να  εκφραστούν  απόψεις σχετικά με την εφαρμογή μιας σωστά δομημένης στρατηγικής ασφάλειας. Εξαιρετικός σαν άνθρωπος, με τεράστιο πάθος για την εξέλιξη της παιδιάς. Πρόκειται για ένα επαγγελματία που λειτουργά με απόλυτη προσοχή και σύνεση.

Τα σχολεία μας ( Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Λύκεια) αγγίζουν τα 600. Το κονδύλι πρέπει να διαμελιστεί ανάλογα με την ανάγκη του σχολείου βάση ( χωρητικότητας, περιοχής, περιστατικών).

Το σχέδιο εκτίμησής κινδύνου προμελέτα αρκετούς παράγοντες που πληρούν τα κριτήρια καταλληλόλητας στατικής Φύλαξης και τακτικών περιπόλων. Υπάρχει η αντίληψη πως το κονδύλι δεν  είναι αρκετό για να καλύψει ολοκληρωμένες υπηρεσίες επιτήρησης.

Σαν ιδιοκτήτης εταιρίας ασφαλείας είμαι πρόθυμος να σταθώ δίπλα από το υπουργείο παιδιάς συνεισφέροντας  θετικά με την δημιουργία μιας μακροχρόνιας βάσης ασφαλείας, οπού γονείς , καθηγητές και μαθητές θα είναι σε να ασφαλές περιβάλλον.

Είμαι σίγουρος πως και οι υπόλοιπες εταιρίες ασφαλείας είναι πρόθυμες να συνεργαστούν για ένα  καλύτερο αποτέλεσμα. Να σημειωθεί πως η  πορεία θεμελίωσης συμπεριλαμβάνει και τους ιδιώτες φύλακες. Το συγκεκριμένο θέμα είναι καθαρά ανθρωπιστικό και δεν πρέπει να θεωρηθεί καθόλου ανταγωνιστικό.

Τέλος για ακόμα μία φορά να ευχαριστήσω τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Φυλάκων & Ιδιωτών Φυλάκων Ασφαλείας  που οργάνωσε το κόψιμο της βασιλόπιττας φέρνοντάς ακόμη πιο κοντά τον κόσμο της ασφάλειας.