Νικόλας Σταυρίδης
Create Your Own Future
51228
post-template-default,single,single-post,postid-51228,single-format-standard,eltd-core-1.1.3,borderland-theme-ver-2.2,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,paspartu_enabled,paspartu_on_bottom_fixed,side_menu_slide_with_content,width_470, vertical_menu_with_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Ανεξέλεγκτη αγορά ακινήτων στα Κατεχόμενα από ΞΕΝΟΥΣ

Ένα πραγματικά λυπηρό γεγονός είναι η συνεχιζόμενη και ανεξέλεγκτη αγορά ακινήτων από ξένους στα κατεχόμενα.

 Πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι πρώτοι στη λίστα βρίσκονται οι Ρώσοι οι οποίοι κατά την περίοδο 2015-2017 αγόρασαν κυρίως στην κατεχόμενη Αμμόχωστο 35 και στο Τρίκωμο 112 οικίες.

Υπάρχουν ισχυρισμοί πως δόθηκαν τίτλοι ιδιοκτησίας για δεκαοχτώ χιλιάδες  τριακόσιες δεκα εννέα οικίες, τετρακόσιες εβδομηντα τρείς επαγγελματικές στέγες εργασίας και έντεκα  χιλιάδες διακόσια εβδομήνταέξι οικόπεδα.

Φαίνεται πως οι ξένοι αγοραστές είναι προετοιμασμένοι και αρκετά μελετημένοι για να ρισκάρουν αγοράζοντας οικίες και οικόπεδα στην κατεχόμενη μας Κύπρο.

Σημαντικό ενδιαφέρον παρατηρείτε κυρίως στο Τρίκωμο, Κερύνεια και Αμμόχωστο. Με την πάροδο του χρόνου βεβαίως το ενδιαφέρον για αγορά αυξάνεται και στην Μόρφου.

Όσον αφορά την νέα γενιά των ελληνοκυπρίων παρατηρούμαι μία αποδοχή τέτοιων κινήσεων απο την καταιχώμενη πλευρά.Φένεται πως η αντίσταση και η επαναδιεκδήκηση του καταιχώμενου εδάφους ολό ενα και λιγοστέυει.

Η εκμετάλλευση στο μεγαλείο της… ένα καταπατημένο νησί να φαίνεται αδύναμο μπροστά στις επιθυμίες των μεγάλων χωρών. Ε λοιπόν όχι, έχουμε το κάθε δικαίωμα να αντισταθούμε.

Από τη μία ένα κομμάτι εδάφους δήθεν μη αναγνωρισμένο από τον πλανήτη, πλην την Αγκύρα να εξξελίσεται με γοργούς ρυθμούς σε ενα συχρονό κέντρο επιχειρηματικής αξιοπιστίας.

Η ελληνοκυπριακή Πλευρά παραμένει σιωπηλή και επιμένει να έχει ανοιχτά τα σύνορα της, η οποία τρέφει όχι μόνο την οικονομία αλλά και την διαφθορά στο μεγαλείο της.

Πλέον όποιος έχει παραβεί τους νόμους ή είναι υπαίτιος για εγκληματική ενέργεια καταλήγει στο να διαφύγει από τα κατεχόμενα. Πολλοί εγκληματίες ζουν πλουσιοπάροχα απολαμβάνοντας χλιδάτη ζωή με χρήματα του μεροκαματιάρη πολίτη.

Υπάρχουν μεγάλα συμφέροντα τα οποία επιτρέπουν στην κατεχόμενη πλευρά να γίνει ένα προτεκτοράτο ξένων δυνάμεων. Η Τουρκία πλέον φαίνεται αρκετά ικανή στο να μπει στον δρόμο οποιουδήποτε σταθεί εμπόδιο.